top of page

Minden, amit a céges szemészeti szűrésről tudni érdemes

A munkavállalók többsége csak akkor fordít igazán figyelmet a látásvizsgálat fontosságára, amikor a megromlott látás már végképp ellehetetleníti a mindennapi életüket. Mivel a látás romlása az évek során fokozatosan alakul ki, sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy a lehetségesnél mennyivel rosszabbul látnak. Az éleslátás hiánya csökkenti a produktivitást, fejfájást, szédülést, hányingert, sőt, még fáradtságot is okozhat.


Dolgozói szemüveg szemvizsgálat

Tartalom:

  1. Adminisztrációs nehézségek a HR-nek

  2. Az ideális megoldás ismertetője

  3. Miért éri meg a cégnek?A látásvizsgálat nem csak a dolgozóknak kedvez


Sokat taglalt téma, hogy azoknál a munkahelyeknél, ahol a munkavállaló legalább napi 4 órában képernyős eszközöket használ*, kötelező biztosítani a rendszeres látásvizsgálatot a dolgozók részére. A szemvizsgálatra először a munkavégzés megkezdése előtt, azt követően pedig két évente kell sort keríteni. Egy-egy látásvizsgálat megszervezése a HR osztálynak rengeteg plusz munkaórát és adminisztrációs feladatot jelent, arról nem is beszélve, hogy sokan csak egy kötelező körként és munkaidő kiesésként tekintenek rá.


A dolgozók munkájának összehangolása, valamint az esetleges fennakadások leküzdése elég komoly próbatétel! Egy látásvizsgálat mindössze kb. 20 percig tart, ezzel szemben általában hosszú órákat kell eltölteni utazással és várakozással a rendelő előtt, hogy a szükséges igazolást megkapjuk. Gyakran előfordul, hogy a dolgozók nem adják le időben az igazoló dokumentumokat, vagy azok nem megfelelően vannak kitöltve. A papírok sokszor elkallódnak, elszakadnak, vagy a reggeli kávé nyomai köszönnek vissza róluk.


Csúcsmodern szemészeti ellátás


A céges látásvizsgálat megszervezése, azonban nem kell, hogy rémálom legyen! A Vizucare lehetővé teszi a rugalmas szemvizsgálat és kiszolgálás lehetőségét, azaz igény esetén az egyes cégek helyszíni szűrését is vállalják. Tapasztalatuk és modern eszközparkjuk lehetővé teszi, hogy a munkavállalók kényelmes formában jussanak hozzá a szükséges szemvizsgálathoz és a munkájukat hatékonyabbá tevő, éleslátást biztosító szemüveghez, munkakiesés és egyéb kellemetlenségek nélkül.


A szemvizsgálat komputeres és szubjektív módon, próbalencsék használatával és digitális vízustábla olvasásával történik. A mért eredmények alapján a helyszínen több száz szemüvegkeret és szemüveglencse közül választhatnak a résztvevők, melyről részletes jelentést is kapnak. A diagnosztikai összesítő azonnal felkerül egy digitális felhőbe, ahol folyamatosan monitorozható és bármikor lehívható a teljes vizsgálat eredménye. Végre búcsút inthet a felesleges papírmunkának!


Ráadásul a Vizucare csapata a szükséges szemüvegeket két-három héten belül legyártja és kiszállítja a céghez, ahol minden szemüveget személyesen állítanak be viselőjének.


Válasz a megválaszolandó kérdésekre


Hogyan lehet adó- és járulékmentes a védőszemüveg? Miért kiváló béren kívüli juttatás a szemüveg? Van-e minimum vagy maximum térítendő összeg? Mikor és milyen indokokkal kötelező a dolgozók látásvizsgálatát elvégeztetni? Miért célszerű erre egyetlen céget megbízni?


Ezekre, és még sokkal több kérdésre ad választ a Vizucare online konzultációs lehetősége, mely egy kötetlen privát megbeszélés keretében szakemberrel segít tisztázni a dolgozói szemüveg támogatással kapcsolatban felmerülő kérdéseket.

Jelentkezés: +36 20 345 4533 vagy hello@vizucare.hu

bottom of page