top of page

Hogyan válasszunk szemüveget? - Útmutató a Divatos Szemüveg választáshoz

A szemüveg nemcsak a látást javítja, hanem stílust is kölcsönöz viselőjének. Azonban nem mindegy, hogy milyen szemüveget választunk az arcformánkhoz. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan választhatunk megfelelő szemüveget a különböző arcformákhoz.
Divatos Szemüveg kiválasztásához kövesd az Arcformádhoz illő ajánlást!


Kerek Arcforma


Szemüveg forma Választás Kerek Archoz

A kerek arcforma jellemzője az egyenletes arcvonal, a széles orcák és az enyhén kerek áll. Egy kerek arcot optikailag hosszabbnak és keskenyebbnek szeretnénk láttatni, így olyan szemüveget választhatunk, amely ellensúlyozza ezt a kerekességet.


Példa: Nagy, négyzet alakú keretek vagy sűrűn díszített keretek. Ezek a szemüvegek növelik az arc hosszúságát és nyújtják az arcvonásokat.Ovális Arcforma


Szemüveg forma Választás Ovális Archoz

Az ovális arc a leguniverzálisabb arcforma, mivel szinte minden típusú szemüveg jól mutat rajta. Az ovális arcot kiemelő szemüveggel tovább fokozhatjuk az arcvonalakat és a harmóniát.


Példa: Kerek vagy tompa szögletű szemüvegek, amelyek megemelik az arcot és kiemelik a szemet. Válassz különleges kereteket, amelyek kiemelik az ovális arc kiegyensúlyozott vonalait.Szív alakú ArcformaSzemüveg forma Választás Szív alakú Archoz

A szív alakú arcot a széles homlok és az enyhén keskenyebb áll jellemzi. Ebben az esetben a cél az, hogy a szemüveg kiemelje az alsó arcot és egyensúlyt teremtsen az arcvonások között.


Példa: Kerek vagy ovális alakú szemüvegkeretek, amelyek enyhén szélesek az állhoz képest. Az alsó részen dúsabb, dekortív keretek is jól mutathatnak.Négyzet alakú Arcforma


Szemüveg forma Választás Négyzet alakú Archoz

A négyzet alakú arcra jellemzőek a markáns arcvonások és az erős áll. Ebben az esetben a cél az, hogy a szemüveg lágyabbá tegye az arcot és enyhítse a szögleteket.


Példa: Kerek vagy ovális szemüvegkeretek, amelyek enyhítik a szögleteket és lágyabbá teszik az arcot. A vékony, könnyed keretek is jól mutathatnak.Tojás alakú Arcforma


Szemüveg forma Választás Tojás alakú Archoz

A tojás alakú arcot a keskenyebb homlok és a széles áll jellemzi. Ebben az esetben a cél az, hogy a szemüveg optikailag kiegyensúlyozza az arcot és kiemelje a felső részt.


Példa: Felül dúsabb, kerek vagy ovális alakú szemüvegek, amelyek kiemelik a homlokot. Kerüld a túl széles alsó kereteket, mivel ezek tovább szélesíthetik az állat.
Háromszög alakú Arcforma


Szemüveg forma Választás Háromszög alakú Archoz

A háromszög alakú arcot a széles homlok és az éles áll jellemzi. Ahhoz, hogy a szemüveg harmonizáljon ezzel az arcformával, olyan kereteket kell választani, amelyek lágyítják a homlokrészt és kiegyensúlyozzák az állat.


Példa: Ovális vagy kerek szemüvegkeretek tökéletes választás lehetnek a háromszög alakú arcformához. Ezek a kerek keretek egyensúlyt teremtenek az arc felső és alsó része között.Kulcsfontosságú Tipp: Próbálj Sokfélét!


A legfontosabb tanács, hogy próbálj ki többféle szemüveget, és ne félj kísérletezni.Olyan szemüveg formát válassz, amely harmonizál az arcoddal és a személyiségeddel. Aztán csak élvezd, hogy a megfelelő divatos szemüveg mennyire feldobja a megjelenésedet és önbizalmadat!


Az arcvonásokhoz illő szemüveg kiválasztása a személyes stílusod és preferenciáid alapján is változhat, így ne felejtsd el, hogy a végső döntés mindig a te kezedben van. Reméljük, hogy ez a cikk segített eligazodni a szemüvegválasztás rejtelmeiben, és most könnyebben megtalálod a hozzád illő divatos szemüveget!


bottom of page